Παραδοσιακά γιαννιώτικα πασχαλινά κουλούρια!

image-7-thumb-large

Τέτοιες μέρες στο Marpessa η κουζίνα μας έσπαγε τις μύτες, παρασκευάζοντας παραδοσιακά πασχαλινά γιαννιώτικα κουλούρια… Πολλοί αγαπημένοι φίλοι μας ζητούν την συνταγή την οποία παραθέτουμε. Ευχόμαστε ολόψυχα να ανταμώσουμε με όλους σύντομα και του χρόνου το Πάσχα όλοι με υγεία να ξαναβιώσουμε τα έθιμα του τόπου μας.

Υλικά

950-980 γρ. αλεύρι για κουλούρια
10 αυγά μετρίου μεγέθους
480 γρ. ζάχαρη
300 γρ. βούτυρο πρόβειο
23 γρ. αμμωνία
2 βανίλιες
1 φλιτζανάκι χυμό από λεμόνι

Εκτέλεση

Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη
Ρίχνουμε το βούτυρο λιωμένο
Ρίχνουμε την βανίλια
Διαλύουμε την αμμωνία στο χυμό λεμονιού και το προσθέτουμε στο μείγμα
Τέλος ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε

Πλάθουμε την ζύμη σε στρογγυλά κουλούρια με τρύπα με το χέρι ή με το κορνέ
Ψήνουμε σε δυνατό προθερμασμένο φούρνο (200 C)

#marpessahotel
#traditionalrecipe
#agriniocity

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.